Portfölj (Portfolio)I N F O R M A V I S I O N
Portfölj (Portfolio)

Next Nordic AB

Next Nordic AB är en av de ledande leverantörerna av SUN-system och är en av Suns "Datacenter Channels Development Provider". De arbetar i nära samarbete med SUN Microsystems och har ett stort lager för att snabbt kunna ge service åt sina partners. De erbjuder förutom detta dessutom utbildning och skräddarsydda tjänster.

Deras webbplats är nog det enklaste sättet för en SUN-återförsäljare att köpa sina datorer. Förutom att kunna beställa ur SUNs hela sortiment kan de konfigurera datorerna direkt och få de moterade och färdiginstallerade.

Next blev i februari 2003 uppköpta av konkurrerande DNS.


Jag är lugn! Jag är lugn!
JPG, 43 KB JPG, 80 KB

JPG, 74 KB JPG, 85 KB

annonser

Under 2000 har ett antal annonser producerats för Next Nordic. Eftersom företaget är inriktat på att ge sina återförsäljare så god service som möjligt, och så snabba leveranser som möjligt är budskapet inriktat på att beskriva hur återförsäljaren känner sig med denna servicegrad, dvs trygg och lugn. Annonseringen riktar sig både till slutkund och återförsäljare, men via olika kanaler.

Den ena annonsen visar en fiktiv kund som känner sig lugn därför att han har en leverantör som är partner med Next, och den andra visar en  återförsäljare som talar om att de känner sig lugna med Next som leverantör.

Next fortsatte med att kommunicera mer av känslan av att ha Next som leverantör med en annons som pratade om frihet. Motorcyklisten illustrerar den frihet från en återförsäljares vanliga bekymmer som det innebär att ha Next som leverantör. 

I samband med att företagspresentationen var klar ville man på ett mer konkret tala om att Next säljer datorer. Detta gjordes med en annons med mycket datorer med rubriken "UNIX TILL PARTNERS". Ovanpå denna annons fästes en talong med samma tryck som annonsen på framsidan.

Klicka på bilderna om för att se en större bild

Nu sover han...
JPG, 109 KB
...för tio minuter sedan ordnade han Sunutrustning till sina kunder!
JPG, 148 KB

JPG, 115 KB

utskick

Med jämna mellanrum skickar Next ut ett litet vykort till sina partners med information om aktuella erbjudanden. Det kan röra sig om t ex rabatter, kombinationserbjudanden och kurser.

Det första exemplet till vänster visar ett utskick som gjordes inför sommaren 2000 där budskapet var att man kunde hänga kvar i hängmattan om man hade Next som leverantör och erbjudandet var att man fick en hängmatta om man beställde något under Juli. Detta dels för att få fram budskapet att en återförsäljare med Next som leverantör ar en lugn och trygg återförsäljare, och dels för att aktivera den lugnaste månaden på året.

I det andra exemplet ville man sälja dator. Detta gjordes med en anspelning på kosmetik; "En massa kräm i burken"

Klicka på bilderna om för att se en större bild

Företagspresentation Next
PDF, 671KB

företagspresentation

Under våren 2001 producerades en företagspresentation dels i form av en folder och dels som en presentation i PowerPoint. 

Den tryckta presentationen gjordes i ett lite annorlunda format (21x21 cm) för att den skulle vara lättare att komma ihåg.

PowerPoint-presentationen bestod i ganska många bilder som kopplades samman som ett antal moduler anpassade för olika åhörargrupper (Allmän, Återförsäljare och leverantörer/investerare). Några av bilderna sammanfattades på en sida för att kunna användas som snabb-bilder vid kortare presentationer.

 

© Copyright 1998-2008